iskanje

Erasmus+ From roots to routes 1. del

Nazaj

8 dijakov 2. letnika in dve spremljevalni učiteljici smo se v okviru Erasmus+ projekta odpravili na Češko v mesto Přerov. V projektu sodelujemo s češko šolo Gymnázium Jakuba Škody in špansko šolo IES Martin Rivero iz mesta Ronda. V nedeljo, 21. 4., so slovenske in španske dijake sprejele družine gostiteljice.

Povezovalne igre

1. DAN: ponedeljek, 22. 4. 

Dan smo začeli z zabavnim kvizom o Češki in kratko učno uro češčine. Za tem smo v povezovalnih igrah "prebili led" in se pri tem zelo zabavali. 

Izbiranje logotipa

Z glasovanjem smo med devetimi predlogi logotipov projekta iz vseh treh držav izbrali zmagovalnega. Potem smo se češkim dijakom priključili pri urah pouka različnih predmetov. Po odličnem kosilu v šolski kantini pa smo odšli še na ogled mesta in ujeli celo nekaj sončnih žarkov.

Mali skovik - najmanjša sova v Evropi

2. DAN: torek, 23. 4.

Dogajanje je bilo danes postavljeno na obrobje mesta, kjer stoji povsem nov ornitološki center ORNIS z bogato zbirko evropskih ptic. Navdušeni smo bili nad interaktivno razstavo in predstavitvijo prepariranja ptic in obročkanja. Center nudi tudi zavetišče za poškodovane ptice in ravno v času našega obiska so pripeljali kanjo z zlomljeno perutjo.

Ekološka učna pot

Popoldne smo prehodili šest učnih poti, ki so jih češki dijaki pripravili v okviru našega skupnega projekta. Dijaki na sliki premagujejo oviro na ekološki učni poti.

Grajsko preddverje

3. DAN: sreda, 24. 4.

Po pol ure vožnje iz Přerova se je pred nami odprl pogled na mogočen grad Helfštýn, ki je eden največjih gradov v Evropi. V svojih prostorih gosti stalno razstavo kovaških umetnin, enkrat letno pa tudi kovaški festival.

Priprava skupin na debato

Prenova gradu s svojim modernejšim konceptom nam bo služila kot iztočnica za jutrišnjo debato, na katero smo se pripravili že danes v šolski dvorani.

MENU
Hitre povezave